dinsdag 17 maart 2015

Studenten benoemen winnaar Lijsttrekkersdebat Provinciale Staten in Deventer Schouwburg

Studenten bewijzen weer midden in de maatschappij te staan. Bij het grote slot-lijsttrekkersdebat op 16 maart voor de Overijsselse verkiezingen van de Provinciale staten, bestond de jury uit studenten. Zeven vierdejaars studenten van de opleidingen Bestuurskunde, Ruimtelijke Ordening en Planologie, Stedenbouwkundig ontwerpen, Milieukunde en Small Business riepen na afloop van het debat in de Deventer Schouwburg, dat live op TV-Oost werd uitgezonden, D66 lijsttrekker Margreet Overman uit tot winnaar van het debat.



Onder leiding van Juryvoorzitter en vierdejaars Milieukundestudent Ivo Meijer beoordeelde de zeven studenten de lijsttrekkers op hun debatkwaliteiten. Na afloop van het debat oordeelde de jury dat D66-lijsttrekker Margreet Overman de slimste debater was. Met name door het slim gebruiken van de ‘wildcard’ die iedere lijsttrekker in het debat 1x in mocht zetten. De jury was van oordeel dat Overman door haar wildcard een deeldebat waar ze niet actief aan deelnam toch volledig naar haar toe wist te trekken.
 
In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen organiseerde de gemeente Deventer het grote slotdebat tussen de 14 lijsttrekkers in de Deventer Schouwburg. Het debat werd live uitgezonden op TV-Oost en via live-streams op de website van De Stentor, Tubantia en TV-Oost. De volgende dag verschenen er verslagen in verschillende regionale kranten.