vrijdag 6 februari 2015

Zijn jullie dan alleen maar bezig met de stad?


Een goede vraag van een bezoeker op de Open Dag, 31 januari 2015
Het antwoord is: Nee! De stad staat immers niet op zichzelf. Nederlandse steden zijn sowieso geen grote wereldsteden. De “ommelanden” zijn nooit ver weg en altijd is er de invloed van wat er elders gebeurt, landelijk, in Europa, in de wereld… We plaatsen de stad dus in een breed perspectief!

“Hoe gaat dat dan?”
We besteden bijvoorbeeld aandacht aan demografische ontwikkelingen op het platteland. Zo heeft een tweedejaars projectgroep bestuurskunde-studenten de afgelopen periode in opdracht van het Groningse dorp Ulrum een ‘gereedschapskist’ gevuld met ideeën over Zorg. De studenten hebben onderzocht op welke manieren de zorg in het dorp zó geregeld kan worden dat hulpbehoevende bewoners (jong en oud) er naar alle tevredenheid kunnen blijven wonen.
Internationaal oriënteren onze studenten zich in de tweede helft van het tweede jaar. Bij een aantal praktijkopdrachten in het Stadslab zullen ze aan de slag gaan met de Urban Agenda van de EU en bij Bestuurskunde bieden we bijvoorbeeld vakken aan zoals Europees en internationaal recht en Europees beleid en politiek.

Meer weten?
Kom naar de proeflesdag op 18 februari of geef je op voor een meeloopdag!