dinsdag 12 februari 2013

Opleidingen Ruimtelijke Ordening en Planologie en Civiele Techniek gaan samenwerken met Universiteit in Vietnam

Ruimtelijke ordening en planologie-docenten Pascal Heynen en Gerry Stegeman hebben in Ho Chi Min City in Vietnam afspraken gemaakt over samenwerking met de Universiteit daar. Door de afspraken die zijn gemaakt met de Ton Duc Thang Universiteit, zijn er voor Ruimtelijke ordening en planologie-studenten nu mogelijkheden voor stage in Vietnam. Andersom kunnen studenten uit Vietnam voor de laatste fase van hun opleiding instromen in de Engelstalige afstudeerrichtingen binnen Ruimtelijke ordening en Planologie. Dubbel winst.
De brommer. Nu nog hèt vervoersmiddel bij uitstek in Ho Chi Min City

Ho Chi Min City (HCMC), het oude Saigon, is een miljoenenstad in de Mekong Delta in Vietnam. Zoals zoveel rivierdelta’s in de wereld heeft ook het gebied rond HCMC te maken met sterke bevolkingsgroei, maar tegelijkertijd de dreiging van overstroming door de klimaatverandering en bodemdaling. Werk aan de winkel dus voor onder andere planologen! Ook Saxion ruimtelijke ordening en planologie draagt hier nu zijn steentje aan bij.

Behalve de waterproblematiek is ook mobiliteit een hot issue. Hot is HCMC sowieso: met temperaturen van rond de 35 graden.  Hét vervoermiddel in de stad is de brommer. Dat levert veel milieuproblemen op. Als op termijn de auto in de plaats in gaat nemen van de brommer, verwacht men veel fileproblemen. Dit met alle economische gevolgen van dien. Planologen uit Nederland kunnen meewerken aan de beste oplossingen voor de toekomst!