maandag 11 februari 2013

Studenten presenteren hun plan voor de ontwikkeling van streekwinkel in Borne

Negen studenten van de Saxion minor Landelijk gebied van de toekomst, hebben een plan ontwikkeld om de distributie en productie van streekproducten in het groene gebied tussen Borne en Hengelo te verbeteren. Op vrijdag 25 januari presenteerden de studenten trots hun plan voor de aan hun opdrachtgever de gemeente Borne. Bij de bijeenkomst in de raadszaal van de gemeente Borne waren verder meerdere andere betrokkenen uit hun projectgebied de Groene Poort aanwezig. Het plan van de studenten is hier enthousiast ontvangen.


Opdrachtgever Martin Verbeek is door de gemeente Borne ingeschakeld om de mogelijkheden te verkennen om een winkel in streekproducten op te richten in het Groene Poort-gebied. Daarmee kan de prodctie van streekproducten aangewakkerd worden om zo het mooie landschap in het gebied te berschermen tegen te grootschalige landbouw. Tweede pluspunt is dat de recreatie in het gebied een impuls krijgt. 
 
De Groene Poort is een benaming voor de groene noord-zuid-verbinding tussen de stad Almelo aan de ene kant en de stad Hengelo en het dorp Borne aan de andere kant.  De presentatie heeft de gewenste discussie over een  mogelijke komst van een streekwinkel in het gebied van de Groene Poort op een succesvolle wijze opnieuw leven ingeblazen.