donderdag 3 juli 2014

Studenten presenteren ontwikkelingsvisie voor Landgoed De Haere bij Olst


Afgelopen 8 weken hebben de eerstejaars Ruimtelijke Ordening en Planologie studenten, deels in samenwerking met de eerstejaars Milieukunde studenten gewerkt aan een ontwikkelingsvisie voor Landgoed De Haere bij Olst. Stichting IJssellandschap was hiervoor hun opdrachtgever.
De organisatie IJssellandschap is een particuliere beheerder van landgoederen en landerijen in de omgeving van Deventer. De stichting bezit circa 3600 hectare grond en circa 75 panden.
Het IJssellandschap van nu is onlosmakelijk verbonden met het verleden. Een verleden dat tevens de
inspiratiebron is voor de toekomst, waarin de stichting ruimte willen creëren voor innovatie, gericht op natuur, duurzame landbouw, ondernemerschap en recreatie.
De studenten hebben interessante visies en ideeën aangeleverd, variërend van een trouwlocatie tot een natuurbegraafplaats op het landgoed. Daarnaast hadden de studenten ook meerdere visies. Het landgoed/landhuis kan een thuisfront worden of zich meer gaan richten op jongeren. Een andere groep heeft het breder bekeken en juist de totale omvang van IJssellandschap aan proberen te geven door herkenbare bordjes langs fiets- en wandelpaden.De opdrachtgever was zeer enthousiast over de ideeën en zal deze zeker meenemen in de ontwikkeling van het gebied. Uiteraard kregen de studenten nog wel wat tips: Let op met het combineren van functies en luister goed naar de wens van de opdrachtgever, maar behoud je eigen authenticiteit.