maandag 17 december 2012

Student Ruimtelijke Ordening en Planologie tweede bij Saxion Afstudeerprijs 2012


Deventer, 4 september 2012

Student Ruimtelijke Ordening en Planologie Roy Nieuwenhuis studeerde cum laude af en werd vandaag tweede bij de Saxion afstudeerprijs 2012. Dit met zijn scriptie ‘Samenwerken met de burgers begint bij de professionals’ die hij schreef voor de gemeente Deventer, in opdracht van het Kenniscentrum Leefomgeving.


Roy komt in zijn scriptie tot een vernieuwende kijk op samenwerking tussen burger en overheid en zet dit overtuigend uiteen. Hij laat zien dat de burger effectiever betrokken kan worden bij maatschappelijke vraagstukken als zowel de professional als de bestuurder een andere opstelling kiezen. Via een uitgebreide theoretische verkenning, interviews en toetsing aan de hand van drie cases kwam Roy tot een gericht advies aan de gemeente. Een zeer gedegen studie en een schoolvoorbeeld van praktijkgericht onderzoek, direct bruikbaar in de praktijk. Roy kan zich nu dé deskundige noemen.
Studenten van de academie Ruimtelijke Ontwikkeling en Bouw in Deventer, waar de opleiding onder valt, werken in het vierde jaar aan actuele onderzoeksthema’s. Dit in nauwe samenwerking met het Kenniscentrum Leefomgeving. Deze praktijkgerichte onderzoeken passen in bredere onderzoeksprogramma’s die het kenniscentrum uitvoert in opdracht van het werkveld. Zo worden de studenten inhoudelijk extra uitgedaagd.