Tweedejaars Bestuurskunde student Koen Boswinkel is als student-assistent betrokken bij een onderzoek over wijkbudgetten in Enschede. Bij wijkbudgetten beslissen bewoners zelf over de besteding van het budget.
Een goed voorbeeld van 'besturen nieuwe stijl'. De burger wordt steeds belangrijker en als bestuurskundige moet je daarmee om kunnen gaan. In Enschede heeft elke wijk een wijkbudget. De bewoners beslissen zelf over de besteding daarvan. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van een speelpark, de aanplanting van bomen of aan het schoonmaken van de buurt.
Koen vindt het project van toegevoegde waarde voor zijn opleiding. Je ziet veel van de theorie terug in de praktijk. Volgens docent-onderzoeker Elly Straatman ligt de bijzondere waarde van deze onderwijsvorm in de kennismaking met professionals uit het beroepenveld.
Veel opleidingen werken nauw samen met Kenniscentrum Leefomgeving (KCL), waarbinnen 'Toekomstbestendige Stad' een actueel onderzoeksthema is. Dit biedt interessante mogelijkheden om onderwijs en onderzoek aan elkaar te verbinden en om actuele vragen uit de broepspraktijk tijdens de opleiding al te behandelen.